Demofilm for Celsius Anatomisk Pute

Tilbake

 

Odd-Tore Eide er fysioterapeut. Han har jobbet mange år jobbet med problemer tilknyttet søvn. Vi bruker over 24 år av livet vårt i senga eller 1/3 og det er mye man kan forebygge ved å ha et godt underlag.

Nakkeproblemer

Når man legger seg på en hodepute, så tar man ofte tak i hodeputen og pakker den sammen for å få støtte i nakken. Det fungerer greit så lenge man er våken, men litt av vitsen med å sove er å slappe av og restituere seg til neste morgen. Når du slapper av, så slapper også de fleste av hodeputene av også og blir flat som en pannekake etter noen få minutters søvn. Da følger hodet med underlaget så man blir liggende skeivt med nakken.

Snorkeplager

Det andre problemet har med snorking å gjøre. Når en pute gir etter og blir flat, så blir du liggende skeivt med nakken. Da vil den bakre del av tunga falle ned i halsgropa, og når du da puster så blir det for liten plass, og man begynner å snorke.

Sover du dårlig

En søvnkurve er forskjellig fra person til person. (Se filmen for illustrasjon) Man legger seg i våken tilstand og etterhvert som man har lest en bok eller et blad eller lignende, så faller man tilslutt fra å være våken til en bevisstløs tilstand. Søvnkurven er forskjellig men vi har to hovedfaser.

 

«En utgift på 25 øre per natt er helsen vår verdt»

 

Overfladisk søvn (REM)
Dette er en overfladisk søvn hvor man snur og vender på seg og drømmer. Det skal lite til for å vekke en person som ligger i REM-søvn-fasen.Derfra går man til RAM-søvn.

Dyp søvn (RAM)
Det er kombinasjonen mellom disse to søvnfasene som kjennetegner en naturlig og kvalitativ søvn som gjør at man våkner om morgenen og er uthvilt.

Søvnproblemer

En som sliter med søvn er ofte en som bruker lang tid på å sovne. Når man sovner blir man liggende rett under overflaten, i REM-søvn. Man har urolig søvn, drømmer masse og får ikke kombinasjonen av den dype og den overfladiske søvnen. Da våkner man om ofte om morgenen og er trøtt og sliten og har ikke fått kvalitetssøvn.

Valg av pute

Celsius Anatomisk pute består av et materiale som er temperaturfølsomt. Opprinnelsen er fra romfartsindustrien i USA hvor astronautene som ble skutt opp i rakett måtte ha et trykkabsorberende underlag, så ikke ryggsøylen skulle ta skade i akselerasjonsøyeblikket. Dette materialet er et ekspanderende materiale og amerikanerne kaller det, Slow-recovery-material. Når det slippes så utvides materiale sakte, men sikkert og når du ligger deg på puten så vil den forme seg til nakken og hodet og sammen med din hudtemperatur vil det sørge for at du blir liggende helt anatomisk korrekt, om du ligger på siden, på ryggen eller om du sover på magen.

Regulering

Det er lagt inn maksimalt med granulat i hver pute. Synes du puten er passe høy, så beholder du puten som den er, men synes du at den er for høy, som 50-60 % av våre kunder, så kan du ta ut granulat og kan høyderegulere puten til den er perfekt for deg. Levetiden på Celsius Anatomisk puten er ca 8-10 år, alt i forhold til hvor mye man vasker den. Det vil si at man har en utgift på circa 20-25 øre per natt. Det tørr jeg påstå at helsen vår er verdt.