Demofilm for Anatomisk Overmadrass

Tilbake

 

Odd-Tore Eide er fysioterapeut og har jobbet mange år med problemer og plager tilknyttet søvn. Man bruker over 24 år eller 1/3 av livet sitt i senga. I videoen vil Odd-Tore Eide fortelle om de mange fordeler hvilke plager som kan forebygges ved å ha et godt underlag når man sover. 

Fjærmadrassens ulemper

Celsius Overmadrass er ikke som en vanlig fjærmadrass. Når man ligger på en vanlig fjærmadrass så presses noen fjærer ned. Uavhengig av pris og kvalitet så er det slik at visse deler av kroppen vil presse fjærene mer ned. Menneskenes brede bekken og brede skulderparti presses lenger ned enn mange andre deler av kroppen. Fjærene vil med en gang yte motstand og det som ofte skjer når man ligger på en fjærmadrass, spesielt når man ligger på siden eller på ryggen, er at man blir liggende som en omvendt banan. Da vil nerverøttene på den ene siden få for liten plass og komme i klem. Dette gjør vondt og man strammer på seg og snur og vender på seg og får ikke den søvnkvaliteten som man egentlig skal ha. Man har forskjellig vekt, høyde og kroppsform. For noen blir fjærene for harde og for andre blir de for myke. En vanlig fjærmadrass tar ikke hensyn til at vi mennesker er forskjellig.

1/3 av livet tilbringes i senga – over 24 år tilsammen

En god kvalitetssøvn kjennetegnes ved at man har ulike faser i søvnperioden. Søvnkurven er forskjellig fra person til person. (Se filmen for illustrasjon) Man legger seg i våken tilstand og etterhvert som man har lest en bok eller et blad eller lignende, så faller man tilslutt fra å være våken til en bevisstløs tilstand. Etter at man sovner har man først en fase som heter REM-søvn.

 

«En utgift på 25 øre per natt er helsen vår verdt»

 

Overfladisk søvn (REM)
Dette er en overfladisk søvn hvor man snur og vender på seg og drømmer. Det skal lite til for å vekke en person som ligger i REM-søvn-fasen.Derfra går man til RAM-søvn.

Dyp søvn (RAM)
Det er kombinasjonen mellom disse to søvnfasene som kjennetegner en naturlig og kvalitativ søvn som gjør at man våkner om morgenen og er uthvilt.

Søvnproblemer

De som har søvnproblemer bruker som regel lenger tid på å sovne og når du først har sovnet, så sover man kun i den overfladiske REM-søvnen gjennom natten. En slik søvnperiode preges ofte av at man våkner på morgenen og er trøtt.

Celsius Comfort Overmadrass

Celsius Overmadrass er en anatomisk madrass som former seg etter din kropp. Den reagerer på din hudtemperatur og aksepterer din anatomi. Dermed blir man liggende helt anatomisk korrekt, uansett om man sover på siden, på ryggen eller på magen.

Celsius Madrass fås i ulike bredder i både enkel- og dobbelmadrasser. Celsius Comfort Overmadrass er det beste underlaget du noen gang kommer til å sove på.

 

«Celsius Comfort Overmadrass er det beste underlaget du noen gang kommer til å sove på»

 

Liggestilling

Når man ligger på en Celsius Comfort Madrass så aksepterer madrassen ens brede bekken og ens brede skulderparti. Dermed blir man liggende helt anatomisk korrekt. Ryggsøylen får en lineær linje og sørger for at man ligger i den optimale stillingen når man for eksempel ligger på siden.

Helsen er det viktigste vi har. Vi bruker 1/3 av livet vårt i senga og det er veldig viktig å ha riktig støtte under kroppen når du skal sove. Celsius Confort Overmadrass blir også kalt for ryggmadrassen. Eide forteller om en gang de sto en messe og det kom et par bort som var veldig interessert i Celsius Madrassen. Mannen syns at det kostet litt for mye. Kona ser bort på mannen og sier: «Har du glemt unge mann, at du kjøpte deg bil i forrige uke til 400.000 uten å blunke?»

Hvor mye tid bruker man i en bil? Hvor mye tid bruker man i senga?